En perfekt tur på vandet

En perfekt tur på vandet

Sjov og ballade

Der flere forskellige måder at komme ud på vandet på. Mange bruger vandet som underholdning ved enten at ro i kano eller kajak, stå på vandski, solbade på dækket, fræse i en speedbåd eller bare sejle en tur i en sejlbåd for at komme væk fra de faste rammer. Tilbehør til både kan købes mange steder, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan tilkøbe af ting og sager. Er man ude for at undersøge plante- og dyreliv, kan det være en fordel at have en kikkert med, så man bedre kan få øje på det, man kigger efter.

Sikkerheden i orden

Hvis en tur på vandet skal slutte lige så sjovt som den startede, er det vigtigt at have sit sikkerhedsudstyr i orden. Når man er på vandet, er man mere eller mindre overladt til sig selv, og der er nogle forholdsregler, man skal tage. Bådudstyr er vigtigt, for selvom man har sejlet i mange år og måske mange af de samme steder, kan det være en god idé at have et kompas, således at man hele tiden har styr på, hvilken retning man sejler i. Bådudstyr i form af et kompas og et radiosystem, gør det nemt at rapportere til fastlandet og angive sin placering. Redningsveste og nødlys er heller ikke uvæsentligt, hvis man kommer i en situation, hvor båden går i stykker eller lækker vand.

Transportform

Det er ikke kun for fornøjelsens skyld, at det er muligt at færdes på vandet. Søvejene har altid været en vigtig faktor ift. handel mellem lande, og i dag fragtes mange varer stadig over vands. Tilbehør til både er lidt anderledes end tilbehør til skibe, da der for det første er stor forskel på størrelsen og formålet med udstyret. Der er bl.a. brug for mere vedligeholdelsesudstyr samt udstyr til motor/styrring, fordi den ikke bare kan sejle vha. en motor af den slags, der sidder på en speedbåd.