Få en god nattesøvn

Få en god nattesøvn

Dårligt nattesøvn er skadeligt for helbredet

Dårligt nattesøvn kan være skadeligt for helbredet. Mange danskere har søvnproblemer eller mangel på god søvn. Men hvad er dårlig søvn egentlig? Hvis man nat efter nat har svært ved at falde i søvn, vågner for tidligt eller har usammenhængende søvn kaldes det ‘dårlig søvn’. Der sker ikke det store, hvis man får en dårlig nattesøvn engang imellem. De store konsekvenser af dårlig søvn kommer først, når det sker i en længere periode. De fleste ved, at dårlig søvn kan gå udover ens velvære, hukommelse og reaktionsevne. Men dårlig søvn kan være meget mere skadeligt end som så. Dårlig søvn kan får til at man risikerer sit helbred. De helbredsmæssige konsekvenser er: øget risiko for at udvikle fedme og type 2-diabetes.

Risiko for diabetes

Mangel på søvn svækker immunforsvaret. Derved bliver man mere modtagelig over for infektioner samtidig med at man også øger risikoen for at få livsstilssygdomme og stress. Har man dårlig søvn er risikoen for at udvikle diabetes med cirka 50 procent. Dette er et yderst højt procenttal, hvilket betyder, at man skal sætte fokus på at få god søvn hver nat, hvis man vil undgå livsstilssygdomme.

God søvn er tegn på et godt helbred

Det er vigtigt at få god søvn, hvis man vil have et godt helbred. Senge har en stor betydning for, hvordan ens søvn bliver. Man skal have en god seng og en god madres, hvis man gerne vil have en god nattesøvn. På www.senge.dk kan man læse mere om, hvordan man kan få en god nattesøvn. Derudover kan man få meget information om senge på hjemmesiden samt hvad det er der gør, at du sover godt om natten. En god seng er det første skridt til en god nattesøvn, derfor er det vigtigt at man investerer i en god seng. Klik dig ind på www.senge.dk, og få flere information om god søvn.