Kan du redde liv når det virkelig gælder?

Kan du redde liv når det virkelig gælder?

Er det nu også nødvendigt at kunne førstehjælp?

Det er meget forskelligt, hvordan vi som individer forholder os til den syge menneskekrop. Nogle synes det er vildt fascinerende, mens andre besvimer, så snart de ser en blodtryksmåler. Uanset hvilket af de to ekstremer man bedst kan identificere sig med, er det sikkert og vist, at man bør lære, hvordan man skal tackle situationen, hvis et medmenneske skulle få et ildebefindende. Vi bør således ikke i så høj grad lære førstehjælp for vores egen skyld, men for andres skyld. Hvis du selv skulle være udsat for et traume, ville du så ikke også ønske, at den tilfældige forbipasserende på gaden ved hvad han/hun skal gøre for at redde dit liv? salg af hjertestarter

Har du styr på alt det baselle?

Inden for førstehjælp siger man, at al handling er bedre end passivitet. Det er dog meget rart bare at have en lille idé om, hvad man skal gøre. Det kan derfor anbefales med jævne mellemrum at genopfriske sin viden med et nyt førstehjælpskursus. Her lærer man alt hvad der er værd at vide om aflåst sideleje, kompression af åbne sår og meget, meget mere. Man lærer desuden hvordan en hjertestarter fungerer. Alt dette er viden man forhåbentlig aldrig får brug for, men i tilfælde af, at man pludselig befinder sig i en situation, hvor den viden er nødvendig, vil man prise sig lykkelig for, at man tog det kursus.

Teori versus virkelighed

Der er naturligvis meget stor forskel på at øve sig på dukker, og så på virkeligheden. køb hjertestarter I mange situationer hvor der er brug for førstehjælp, er der mange der simpelthen går i chok, og fryser fast i en tilstand af passivitet. Tvivlen og usikkerheden sætter ind. Der foregår en indre kamp, hvor ens ene halvdel vil ile til undsætning, mens den anden tænker tanken “hvad hvis jeg gør det forkert”. Her skal man minde sig selv om, at al hjælp er bedre end ingen hjælp.